În cea de-a treia zi a Festivalului Național al Cărții și Lecturii, ediția a V-a, ne-am bucurat de prezența Claudiei Partole, scriitoarea îndrăgostită de cuvînt.

Opera mult stimatei Claudia Partole, ne ajută să ne cunoaștem pe noi înșine, să ne căutăm tainele vieții ascunse între versurile poeziei. În tot ce scrie, oricât de ridicol, amuzant sau dureros și grav ar fi, e o mică sau mare doză din trăirile personale ale scriitoarei, amestecate cu cele ale Lumii.

Întîlnirea s-a desfășurat într-o atmosferă primitoare și constructivă. Cîțiva copii, cuprinși de emoție au recitat poezii din opera scriitoarei, demostrînd cît de aproape și dragă le sunt versurile Claudiei Partole.
Mulțimea spectatorilor din sală, în special a copiilor a demonstrat cu opera scriitoarei își regăsește locul bine meritat în agenda de lecturi a copiilor.
Pe parcursul evenimentului, scriitoarea a împărtășit publicului noile sale realizări, idei de proiecte, călătorii și dragostea sa pentru cuvîntul scris.

Evenimentul a culminat cu premierea învingătorilor a două concursuri raionale desfășurate în baza operei scriitoarei:

  • Concurs de esee cu genericul: “Claudia Partole – aproape de suflet”
  • Concursul de creaţie cu genericul: „Dulcea clipă a copilăriei“.

Concursurile date au drept obiective: promovarea şi familiarizarea elevilor cu creaţia scriitoarei; oferirea posibilităţii de afirmare a creativităţii elevilor; stimularea lecturii la copii.

Comentarii

comentarii