La 29 martie Biblioteca Publică Anenii Noi a găzduit Schimbul de Experiență Regional organizat de Programul național Novateca, cu implicarea bibliotecarilor și a voluntarilor din cadrul organizației Corpul Păcii. La eveniment au fost prezenți participanți din localitățile: Căușeni, Palanca, Molovata, Rîșcova, Scoreni, Căplani și Anenii Noi.

Acest schimb de experiență a fost organizat pentru a accentua colaborarea fructuoasă a bibliotecilor în parteneriat cu voluntarii Corpului Păcii în desfășurarea activităților.

Reprezentanții acestor localități și-au prezentat unele dintre cele mai reușite evenimente și proiecte organizate cu contribuția și suportul lor, ceea ce constituie un factor important în dezvoltarea comunității. Printre cele mai de succes programe realizate de voluntari sunt:

  • lecții de limbă engleză,
  • cursuri de tehnologii informaționale,
  • tabere de vară,
  • ore de creativitate,
  • diversitate culturală, etc.

A fost o activitate productivă, cu implicarea tuturor participanților, au fost generate noi idei și oportunități referitor la diversificarea activităților cu implicarea voluntarilor.

Cu un mesaj de salut adresat participanților a fost prezent Vasile Moroșanu, șeful Secției Cultură, Turism și Sport Anenii Noi și Gina Grotelueschen, vice-director a Programului național Novateca.  Ambii au punctat importanța și diversitatea  colaborării instituțiilor bibliotecare cu numeroși parteneri, în special cu voluntarii Corpului Păcii.


Silvia Paniș
Metodist BPR

Comentarii

comentarii