Astăzi 15 ianuarie am marcat o dublă sărbătoare a spiritualităţii acestui neam: Ziua Naţională a culturii care deloc întîmplător a fost instituită de ziua de naştere a marelui poet Mihai Eminescu-165ani de la naşterea poetului, astfel promovînd valorile culturii naţionale şi numele personalităţilor marcante din domeniul cultural.

Sărbătoarea a fost organizată pentru a aduce un omagiu marelui poet M.Eminescu, pentru a nu putea să fie dat uitării cel care este numit ,,Fondatorul limbii române”.Am încercat să demonstrăm că anume prin el, EMINESCU, prin opera lui, limba noastră şi-a găsit cea mai frumoasă înfăptuire, şi-a găsit punctul de plecare în toată dezvoltarea viitoare a veşmîntului cugetării româneşti.

Pe parcursul activității au fost savurate din dulceaţa versurilor Măriei sale, pline de farmec, dragoste şi înţelepciune. Cu recitaluri de poezie au venit  elevii liceelor teoretice ,, Mihai Eminescu” şi  ,,Andrei Straistă”.  Iar tinerii interpreți Victoria Lungu-Elovan  și Valeriu Neguță  au încins atmosfera prin interpretarea a cîtorva dintre cele mai frumoase melodii pe versurile lui Eminescu.

Ținem să accentuăm că cultura este imaginea şi mîndria unei naţiuni, este  cununa mereu verde şi înfloritoare a neamului, iar Mihai Eminescu-fiul acestui neam este valoare absolută.


Comentarii

comentarii